Fără Dumnezeu

Cea mai mare tragedie a secolului al XX-lea este că religia a subminat moralitatea.

„Nu trebuie să mergă la şcoala”

leave a comment »

Zise o doamnă către proprii ei copii, într-un un articol halucinant pe femeiaortodoxa.ro.

Aceşti doi copii sunt ţinuţi acasă, adică nu se duc la şcoală, în cel mai pur stil fundamentalist american. Pentru că lumea e rea şi crudă. Jesus Camp m-a deprimat, însă când văd că moda este deja prezentă şi la noi sunt mai trist.

Sigur că nu e nici o problemă din punct de vedere şcolar – se duc şi ei şi dau examene ca toată lumea. Dar când vor veni în sala de examen şi ceilalţi vor începe să râdă de ei, o să-i arate cu degetul drept „ciudaţii ăia de-i ţin părinţii încuiaţi în casă”, cum credeţi că se vor simţi? Credeţi că vorbele mamei îi vor ajuta să treacă peste? Credeţi că onoarea va rămâne nereperată? Credeţi că stima de sine nu e unul din stâlpii fundamentali ai fiinţei?

La un moment dat furia aia adolescentină te dă peste cap. Şi-ţi vine să explodezi când cineva râde de tine. Şi te vei lupta cu ei, vei spune că mama ta procedează bine că te ţine ca pe un câine în beci, vei repeta avantajele statului acasă, după cum te-au învăţat ai tăi. Apoi vei realiza că gura vorbeşte fără tine, că eşti în urmă faţă de ceilalţi de vârsta ta, că au dreptate când spun despre tine câ eşti un inadaptat social, un paria. Că nu te cheamă nimeni la petreceri, pentru că eşti un ciudat – şi oricum nu te-ar lăsa ai tăi. Uşor, uşor, te vei urî pe tine însuţi, îţi vei urî părinţii pentru viaţa de puşcărie la care te-au condamnat. Şi vine o vreme când plătim pentru greşelile noastre – însă ce poate fi mai rău decât propriul copil care te acuză că i-ai distrus viaţa?

Ce nu înţelege acea femeie este că nu-şi va putea feri odraslele la nesfârşit de răul pe care ea-l percepe ca fiind propriu sălilor de clasă şi comunităţilor şcolare/liceale. Şi o să-i scape din mână exact atunci când crede că-i ţine mai bine; copiii sunt diabolici, au tot timpul la dispoziţie când îşi pun ceva în cap, îşi studiază părinţii şi le exploatează apoi fără milă slăbiciunile.

Cred că doamna în cauză o să aibă o mare surpriză în câţiva ani de zile, pentru că pubertatea odraslelor se apropie vertiginos. Ceasul deşteptării o să sune curând.

Reclame

Written by GodlessBastard

23 februarie, 2009 la 16:00

Publicat în Fără Dumnezeu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: