Fără Dumnezeu

Cea mai mare tragedie a secolului al XX-lea este că religia a subminat moralitatea.

Prostia şi slugărnicia nu mor niciodată

with 6 comments

Mare balamuc, mare zilele acestea pe toate televiziunile româneşti. „Prinţesa” lui Floriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin Salaaaaaaaaaaam a murit din cauză de boală. Însă abia acum începe balamucul.

După cum ştim cu toţii, nu contează ce-a făcut omul în viaţă, când moare pierde tot şi nimic nu mai contează. Dar în cel mai pur stil egiptean, trebuie să-i ridici omului piramidă în locul unde e îngropat, să-l mănânce viermii şi bacteriile în lăcaş de zece mii de euro. Poate vă aduceţi aminte de o altă înmormântare ţigănească, unde s-au făcut câteva poze celebre pe internet.

Mai mult, ca să arate cât de mult îi pasă de raposata soţie, domnul Salam a pus popii să cânte cu o oră mai mult decât necesar. De ce? Păi cum de ce? Se ştie că popa cu cât cântă mai abitir, aşa, cu strigăt din rărunchi, cu atât mai repede se duce răposatul spre rai. Nu mai contează cum şi-a trăit viaţa, dacă a murit spovedit-nespovedit, cu sau fară lumânare etc. Cântul popii la vederea teancului de caşcaval spală orice păcat şi harul învestit în slujitorul Domnului se revarsă asupra păcătosului aflat între patru scânduri.

Recent, tagma preoţească s-a mai făcut de râs cănd a făcut, cu permisiunea episcopului locului, o slujbă extinsă de înmormântare pentru fiul sinucigaş al ziaristului Sorin Roşca Stănescu. Motivaţia? „Având în vedere notorietatea persoanei decedate şi suferinţa celor dragi s-a decis efectuarea unei slujbe mai extinse pentru mângăierea familiei”.

Se face un an de când mi-am înmormântat o bunică. Ţin minte şi acum că popa a cântat în silă şi se sălta pe vârfuri în faţa gropii, se vedea că are treabă şi noi îl reţinem. Apoi îi era teamă că nu-i plătim taxiul să se întoarcă la parohie. Stau şi mă întreb, dacă-l izbeam în frunte cu o cărămidă de cocari, oare ar fi stat până noaptea să ne cânte?

Ai dracului lăutari.

Reclame

Written by GodlessBastard

16 aprilie, 2009 la 13:09

Publicat în Fără Dumnezeu

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Scrabble, cred ca si un ateu se poate ocupa cu lucruri bune, cu lucruri de folos, cred ca si pentru un ateu exista lucruri inaltatoare. nu mai ramane in teluricul acesta nerusinat! nu mai privi la toate nimicurile, la toate desertaciunile! iertare pentru suparare.

  oliviamonica

  16 aprilie, 2009 at 13:51

 2. Raiul este o recompensa nemeritata. Cine este de acord s-o primeasca va primi si alte recompense nemeritate (ex: 5000 euro pe o ora de cantat sau bani pentru o slujba care nu trebuia s-o tina)
  Iadul este o pedeapsa nemeritata. Cine este de acord ca altii s-o primeasca nu va avea probleme in a-i pedepsi pe altii (ex: sa creezi discomfort participantilor la o inmormantare).

  Logosfera

  16 aprilie, 2009 at 14:15

 3. 1)omul n-a vrut sa-si faca scandal, dar presa a scris despre inmormantare(desi el ar fi vrut discretie)
  2)slujba este pentru cei vii nu pt mort, o alinare
  3)ce-ti pasa de omul ala?sper ca nu esti dintre aia care injura manelistii casa para mai culti…nu de alta dar nu manelele neascultate te ridica ci muzica buna ascultata…

  emiloida

  16 aprilie, 2009 at 19:48

 4. @emiloida: nu imi place muzica lui Florin Salam, dar as fi nebun sa-i contest calitatile vocale omului. Si nu numai ca are voce, dar are si capacitatea de a improviza, o cerinta esentiala pentru stilul de muzica pe care-l canta.

  Ce-am facut eu aici a fost sa subliniez pe de o parte prostia oamenilor care cred ca alinarea suferintei e direct proportionala proportionala cu cat de multi bani arunca pe constructia unui cavou sau pentru o slujba de inmormantare, pe de alta parte ipocrizia tagmei preotesti, care nu se da inlaturi de la nimic pentru bani.

  GodlessBastard

  17 aprilie, 2009 at 08:26

  • Stau si ma intreb cat de nesatul sa fie respectivul de ajunge sa se dea la bietele pustoaice care vin la spovedanie.

   Adica inteleg, e popa si ochii vad, inima cere, cu toate ca din pozitia lui atitudinea asta e de neiertat, dar oare de cand n-a mai avut parte de femeie daca isi permite sa se ia de enoriase?

   Iisus cel fictiv se invarte in presupusul sau mormant.

   GodlessBastard

   17 aprilie, 2009 at 16:03


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: