Fără Dumnezeu

Cea mai mare tragedie a secolului al XX-lea este că religia a subminat moralitatea.

Serialul „Teodosie” continuă

with 20 comments

Gigi Becali şi ÎPS Teodosie într-un tête-à-tête plin de duh.
Laţul se strânge tot mai mult în jurul lui Macedon Petrescu, zis şi Teodosie Snagoveanul, zis şi Teodosie Tomitanul. După ce cazul a fost mutat de la Constanţa la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, tot mai mulţi oameni care au avut de-a face cu Teodosie dau năvală la DNA cu plângeri, peste plângerile deja existente de ani de zile. Preoţi pe care Înaltul i-a excomunicat, sponsori care spun că Înaltul şi-a bătut joc de banii lor etc.

Afacerile cu platforme petroliere ale feţei bisericeşti încep să fie cunoscute de publicul larg. Învierile pe plajă, înlocuirea parohului din Eforie cu mascaţii în 2008, relaţiile cu guvernarea Năstase şi marele partid roşu PSD – toate se decantează, puţin câte puţin. Scrie Evenimentul zilei de astăzi.

În Ev. z. de ieri Sorin Ioniţă se întreabă retoric:

Cum altfel să-ţi explici divergenţa flagrantă dintre norma eticii creştine, pe de-o parte, şi tranzacţionalismul miticist pe care îl observăm în realitate? Dilema asta nu e doar a BOR, ci a tuturor bisericilor creştine, dar măcar un vag disconfort ar trebui să se vadă şi la noi. Nu aşa se justifică oare şi simpatia clerului înalt pentru bufoni rudimentari şi trufaşi precum Becali, semn că tot căţărându-se în funcţii şi-au pierdut pe drum busola de suflete, judecând oamenii după lozinci şi grosimea buzunarului?

Eugen Istodor îl intervievează în stilu-i caracteristic pe ÎPS Teodosie în Academia Caţavencu:

Reporter: Prea Înalte, vreau să mă spovedesc!
Înaltul: Mărturiseşte, fiule!
Rep.: Am păcătuit.
Înaltul: Aud, fiule!
Rep.: Am luat şpagă.
Înaltul: Cum fiule ai putut face un asemenea păcat?
Rep.: Înalte, am luat trei mii de euro.
Înaltul: Cum fiule?
Rep.: Vroiam să bag pe unul la facultate şi am cerut trei mii.
Înaltul: Ce facultate?
Rep.: Teologie, în Constanţa.
Înaltul: Dumneata îţi baţi joc de mine?
Rep.: Nu e prea puţin? Trei mii.
Înaltul: Nu am ce să discut cu dumneavoastră.

În acelaşi interviu, un ciripitor din Patriarhia Română ne spune cu stau de fapt lucrurile:

Rep.: De ce acceptaţi să vorbiţi?
Funcţionar: O dată că lumea trebuie să cunoască, mai ales că Înalt Prea Sfinţitul nu va păţi nimic.
Rep.: Cum aşa?
Funcţionar: E simplu. Ierarhic, toată întîmplarea va fi dată uitării. Ceea ce a făcut Înalt Prea Sfinţitul este o practică la nivelul Bisericii Ortodoxe. Fiecare are protejatul lui şi fiecare e răsplătit în consecinţă.
Rep.: Doar 3.000 de euro?
Funcţionar: Aşa cum rezultă şi din spusele reporterului, trei mii de euro este un mizilic, o sumă de început. Vă daţi seama, de-a lungul anilor de facultate, ce sumă se strînge? Cînd dai puţin cîte puţin nu simţi. Şi nici conştiinţa celui ce cere nu e prea încărcată.
Rep.: De ce a picat Teodosie?
Funcţionar: Aici nu trebuie văzută o cabală. Se ştia de lăcomia Înalt Prea Sfinţitului, e notorie, nu doar în privinţa banilor, iar reporterul a mers pe fir. Ceea ce mi se pare mie prostesc e felul în care acestui reporter i s-a permis accesul, dar nici asta nu trebuie să mire. Înalt Prea Sfinţitului plăcîndu-i lăcomia sa, şi-o cultivă prin întîlniri directe cu şpăguitorii.

Am o părere diferită de cea a funcţionarului anonim. Cred că cel mai probabil Ilie Ciobotea va face cât de curând o mişcare. Cu cât Teodosie este ţinut mai mult în limbo, cu atât mai „sângeroasă” va fi despărţirea pentru trupul bisericii, trup ce va fi nevoit să renunţe la braţul care stătea mereu întins spre bani spurcaţi. Douăzeci de ani de la Revoluţie şi nici o căpăţână încoronată şi penală aruncată poporului înfuriat. E timpul pentru „sânge” şi cred că lăcomia proverbială a lui Teodosie îi uimeşte până şi pe colegii de breaslă şi fărădelegi.

Reclame

Written by GodlessBastard

13 mai, 2009 la 09:41

Publicat în Fără Dumnezeu

20 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. blesemat sa fi!!!!petru cat lovesti tu in BISERICA LUi DUMNEZEU!!!!!!!!!PENTRU CAT RAU SI SMINTEala faci prin ce scri
  o sa arzi in IAD mai NENOROCITULEEE !NU TIE FRICA MA DE DUMNEZEU NU TEinfiori ma ateul1E???????plange MAICUTA DOMNULUI varsa lacrimi de sange cand lovesti in oamenii lui Dumnezeu,unde esti tu DOAMNE?!?! ca nu mai poate bisrica ta fara tine musca ateii din trupul ei si paipistasii si SECTARII care sau indepartat de la ADEVARATA cretindta.

  blestem sa fie asupra ta !!vai de pantecele care tea nascut ma nenorocitule

  argatu

  13 mai, 2009 at 18:42

  • dat fiind faptul ca forta argumentelor nu poate face face fata dejectiilor tale ma vad obligat sa iti raspund pe limba ta: [injurii cenzurate – daca esti ultras, pastraza limbajul de canal pentru stadion]

   un ultras ateu

   13 mai, 2009 at 19:12

  • Ia-ti Rudotelul, ca te vede lumea asa si nu-i frumos :)

   GodlessBastard

   13 mai, 2009 at 23:10

  • Frate argatu, vorbeste Necuratul din tine.
   Piei Satana din robul Domnului!
   In numele Sfinte Cruci + piei Satana!

   Numai Domnu’ de Sus poate sa judece cine e vrednic sau nu de Imparatia Cerurilor si de nivelul in care va ajunge. Cei mai mici vor fi prin stratosfera, pe cand cei mai smeriti, placuti Domnului, care au stat mai mult in rugaciune pe pamant, cu genunchii pe coji de nuca, vor ajunge in Termosfera, bucurandu-se de cantecele ingerilor din harpa, laudand pe Domnu’, in vecii vecilor, Amin +

   raluca

   26 mai, 2009 at 19:48

 2. Teodosie e una din oile negre securiste din BOR cele mai puţin acoperite… Nu ştiu de ce nu e mătrăşit odată, alături de Iustin Pârvu şi Bart Anania.

  Scardanelli

  14 mai, 2009 at 08:56

  • probabil ca esti un sectar ratacit……. te-ai bucura ca sa fie matrasiti nu???

   de aceea se umple lumea de nenorociti ca tine ……

   Frate argatu ai dreptate…. dumnezeu sa ii lumineze iar cei care blameaza biserica vor ramane uitati de istorie………

   gege

   29 noiembrie, 2009 at 19:13

  • Esti un prost si jumatate.Un prost de o prostie crancena.

   Mitch

   7 aprilie, 2011 at 18:55

 3. vai,da asa vorbeste un cretin pardon crestin adevarat?

  cineva

  14 mai, 2009 at 18:47

 4. @argatu

  asa vei ramane toata viata. un sclav(argat) al unor basme inventate de niste avizi de putere (aka imparatul constantin).

  „asa sa-ti ajute dumnezeu”

  dkk0

  20 mai, 2009 at 09:41

 5. Super art. Keep up the good work

  senderis2003

  20 mai, 2009 at 19:16

 6. Nu sunt de acord cu invataturile stiintifice si religioase din filmul tradus de tine cu Richard Dawkins si parintele catolic.Eu cred in teoria creationista.In plus invataturile parintelui catolic despre Dumnezeu sunt parerea lui proprie nu trebuie sa le considere cineva adevarul absolut.In legatura cu cipurile,s-au introdus cipuri in pacientii unor spitale si acei pacienti au facut tumoare la nivelul locului unde s-au introdus cipurile prin injectie deci ganditi-va de doua ori daca le primiti daca nu ma credeti ca au facut tumoare cautati pe wikipedia articoul „RFID”

  myrer

  26 mai, 2009 at 14:33

  • In lumina celor scrise de myrer ma voi retrage in munti si-mi voi cauta un duhovnic. Rog pe toti cei ce vizitati acest coltisor de internet sa ma pomeniti la acatiste si sa va rugati pentru pacatosul de mine.

   GodlessBastard

   26 mai, 2009 at 19:49

 7. Am parerea mea proprie(cred in invataturi crestin-ortodoxe si din stiinta care dupa parerea mea sunt adevarate) si despre Dumnezeu si despre spiritualitate si despre stiinta si despre originea universului fara sa declar ca eu detin adevarul absolut si orice invatatura care imi contrazice parerea o iau ca posibilitate de a fi adevarata,dar pe cele mai multe din invataturile care imi contrazic parerile le resping si le consider rataciri

  myrer

  26 mai, 2009 at 14:38

 8. Robii Domnului, daca preotii iau bani, inseamna ca asa e voia Sa. Nu trebuie sa punem la indoiala nici o clipa sfintenia inimii preotilor, ca focurile iadului se vor napusti peste noi, in vecii vecilor, Amin +

  raluca

  26 mai, 2009 at 19:36

  • Si Apostolii luau bani si toti membrii clerului bisericesc au luat bani de la credinciosi de cand s-a format Biserica!
   Ca temei biblic pentru faptul ca luarea banilor de la credinciosi in schimbul daruirii invataturii lui Hristos nu este un lucru rau si egoist asa cum il considerati voi avem : „vrednic e lucrătorul de plata sa” (Luca 10,7). Ca urmare,preotii au dreptul sa ceara bani de la credinciosi dar nu incat sa-i faca sa moara de foame. Si daca preotii iau prea multi bani de la credinciosi,ei ajung intr-un iad mai usturator decat chiar intreaga omenire pentru ca legamantul clerului cu Domnul este mai mare decat al intregii omeniri.
   Dar noi nu trebuie sa ii judecam pe preoti sau sa-i vorbim de rau caci este scris in Biblie „Pe mai-marele poporului tau sa nu-l vorbesti de rau”
   In plus,Biserica are urmatorul canon:
   „Acela care ar ocari, ar barfi, ar necinsti sau ar bate pe vreun preot, chiar daca ar fi preotul vinovat, unul ca acela va fi dat anatemei si lepadat de la Biserica ca unul ce s-a indepartat de Sfanta Treime si la un loc cu Iuda va fi partea lui si 2 ani sa nu se impartaseasca, chiar de 1-ar lerta preotul, caci zice Scriptura: „Pe mai marele poporului tau sa nu-1 vorbesti de rau”. „

   myrer

   25 iunie, 2009 at 17:21

   • myrer
    care este meritul tau ca te-ai nascut crestin?

    daca te-ai fi nascut in jungla, ai fi avut alti dumnezei si ai fi considerat ca aceia sunt cei adevarati.

    deci, care este dumnezeul adevarat?( nu ca ar exista unul)

    dkk0

    26 iunie, 2009 at 11:48

    • Ideea e ca fiecare la un moment dat resimte ceva in el ce reclama nevoia unui Cineva; indiferent de epoca sau cultura in care se naste; ea e functia psihologica de religios (homo religiosus ii zicea Eliade). Problema e alta: daca dau credit sau nu unei functii pishologice ca sa omologhez ceva din afara mea ca fiind real (nimic din afara mea nu e real daca eu la nivel subconstient nu omologhez ca fiind real). Asa si cu existenta lui Dumnezeu, nevoia de Dumnezeu din mine mi-o reclama: iar aici apare a doua problema: identitatea Dumnezeului croit pe nevoia mea de El, cu Dumnezeul doctrinar propovaduit de diferitele religii, sisteme sau credinte religioase. Asta naste iarasi o intrebare: ce oferta de Dumnezeu sa accept? Iar ateii spun ca Dumnezeu este prea nobil ca sa faca obiectul unei alegeri de tip bazar: prin urmare nu exista (e o dovada de echidistanta).
     Dar un Dumnezeu adevarat daca exista, iese din ascundere subtil fara a iesi in evidenta, tocmai ca adeziunea la El sa fie rodul nu doar al unei alegeri libere ci si al unei asidue cautari (de aceea nu este receptat in lumea fizicala). Un Dumnezeu daca exista, doreste de la oameni un angajament personal in cautarea Lui, desi este prezent in orice (Dumnezeu se intalneste tot timpul cu oamenii, oamenii se intalnesc mai greu cu El).
     Aici mai apare o problema: resimtirea necesitatii unui Dumnezeu; convingerea mea este ca fiecare oricat si-ar ignora aceasta necesitate de Dumnezeu, va recidiva candva in viata lui intr-o forma anume.

     pr. Mihai

     4 mai, 2010 at 22:12

 9. MA OAMENI BUNI TOTUL A FOST O INSCENARE CUM SE POATE FACE ASA CEVA DESPRE UN OM CA DANSUL IPS TEODOSIE EU SUNT UN AJUTOR AL SAU;)!!! SI EU IL CUNOSC FOARTE BINE SUNT UNI PREOTI CATERISITI DIN DIFERITE MOTIVE CARE II VOR NUMAI RAUL INALT PREA SFINTITULUI ACESTA ESTE TOT ADEVRUL NU TREBUIIE SA VA MINTA NIMENI SAU DACA VA MINT DVS SA NU CREDETI!! IMI CER IERTARE DACA VA-M GRESIT CU CEVA DOMANE AJUTA!!

  ___________________

  5 februarie, 2010 at 08:52

 10. Cel de dinainte ori n-a facut gramatica in scoala, ori comentariul sau a fost manipulat de derbedeii acestui ziar de doi lei. Teodosie este o capacitate , un traitor adevarat al credintei ortodoxe, indiferent cat va fi criticat de dobitocii acestui ziar. Asadar si prin urmare, ziua o sug-ti… in mare! la Constanta… si-n general… peste tot.

  Vladescu Irina

  28 februarie, 2010 at 14:43

 11. Muie la iehovisti, mormoni si atei!

  Adi

  4 septembrie, 2010 at 18:08


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: