Fără Dumnezeu

Cea mai mare tragedie a secolului al XX-lea este că religia a subminat moralitatea.

Mic îndrumar al homofobului ortodox

with 18 comments

Forul Ortodox Român, Federația Provita și Alianța Familiilor din România (în fapt Alianța unor Familii din România) au pus la cale și anul acesta un marș de susținere a „familiei autentice”, în fapt o mișcare homofobă și discriminatorie la adresa comunității LGBT de la noi și de aiurea, după cum voi demonstra în continuare. Iată și afișul care a circulat prin București:

Da familiei autentice

De unde să încep? Mai întâi o să mă leg de desenul absolut cretin de pe afiș. Fie așa arată o familie „autentică”, fie ilustrația este făcută de un copil cu grave probleme la bibilică – autism, sindromul Down sau orice altă afecțiune care te face să-ți conceptualizezi părinții în același fel în care ar face-o un drogat pe LSD. Există un trend din afară care a prins la noi după 1989 și care impune aceste desene stupide în campanii sociale ce implică copiii, de parcă numai reducându-ne pentru o clipă procesele psihice la haosul brownian din psihicul unui mucos de 5 ani putem simpatiza cu campania. Jesus H. Christ’s Squeezable Bacon! E absolut hidos, fraților, ca sa nu spun îngrijorător! Chiar nu se găsea o „familie autentică” să-și arate fasolea în poză? În plus, pentru cine nu este îngrijorat de arătările bidimensionale hâde din imagine (dintre care una are un copac în fund), mesajul se vrea a fi unul de sensibilizare nu prin logică, ci prin invocarea ideii de puritate și nevinovăție a copiilor, o idee ce trebuie apărată and shit. Trecând peste faptul că așa ceva nu există – experimente și studii au arătat că copiii sunt printre cei mai cruzi cu semenii lor, din cauza lipsei discernământului și a cunoașterii normelor sociale – mișcarea în sine este una murdară, de marketing. Copiii sunt folosiți ca mijloace pentru atingerea scopurilor unor adulți – ce poate fi mai murdar moralicește de atât? Dacă ACCEPT ar fi folosit aceeași tactică i-ar fi răstignit în țepe la Universitate. Ceea ce ne aduce la următorul punct.

Să analizăm împreună mesajul scris. Acesta este compus dintr-un slogan – „DA familiei autentice”- și un îndemn – „Vino la manifestația pentru familie”. Foarte subtil este indusă ideea că „familie autentică” = „familie”. Cu alte cuvinte noi nu apărăm doar familia autentică de marfa de contrabandă, noi apărăm ideea de familie în sine! Suntem niște eroi! Garçon, un tort de mămăligă și medalii de lemn la domnii. Adică, știți voi, familia care e compusă dintr-o mamă și un tată, care împreună fac și cresc unul sau mai mulți copii. Aia e familia adevărată, domnule! Și zilele astea e în primejdie, trebuie s-o apărăm. Dar cum poate fi apărată o astfel de familie? Simplu: prin stârpirea celorlalte sortimente. Crevasăzică, avem un război în desfășurare, ce nu poate fi încheiat prin armistiţiu, ci doar prin învingerea inamicului. Ceea ce ne aduce la următorul punct.

Conștienți că mesajul lor este unul de ură și discriminare, inițiatorii campaniei au vrut să inducă pe cât posibil ideea unei acțiuni pozitive, de aceea au folosit sloganul „DA familiei autentice” (observați majusculele). Acest slogan este unul și același cu „NU familiei homosexuale”, evident un mesaj homofob, discriminatoriu și încărcat cu ură. Minunate sunt câile PR-ului!

Mergând mai departe pe firul rațiunii, să ne facem puțin că ignorăm homofobia intrinsecă mesajului. Să ne facem că mesajul ar fi identic cu „NU geamurilor termopan”. Ați văzut? Parcă e mai puţin ofensator așa. Dacă o gloată de români verzi s-ar strânge să facă frondă împotriva familiilor homosexuale pe motiv că vorbesc tare, parcă aș fi de acord cu acțiunea, chiar dacă nu i-aș înțelege motivele. Dar aici avem de-a face cu o motivație religioasă și oricine susține contrariul ori e orb, ori e partizan.

E de ajuns să ne uităm la ONG-urile organizatoare, la cine sunt ele de fapt, la ce acțiuni au participat în trecut și de unde își trag seva elaborată a moralității. Fără dubiu, mișcările acestor organizații au o motivație religioasă la bază, nici pe departe una laică, seculară, deși dacă-i întrebi sunt nevinovați. Mesajul „NU homosexualilor!” s-a transformat progresiv în „DA familiei autentice”. Homosexualitatea nu mai e penală în România de ani de zile, în fața legii fiind ceva perfect normal. Însă BOR a susținut în nenumărate rânduri că homosexualii sunt niște bolnavi psihic (mai nou se folosește eufemismul „oameni care au nevoie de ajutor”). Aceasta este în continuare părerea multora, chiar dacă din ce în ce mai mulți români nu mai percep homosexualitatea ca pe o primejdie la adresa societății. Sperietoarea anilor nouăzeci care susținea că „homosexualii or să ne fure și corupă copiii” nu mai ține astăzi, singura mârțoagă de bătut rămasă fiind cea cu „vor să înfieze copii ca să-i sodomizeze”. Este, într-adevăr, o imagine de neconceput, dar este evident falsă. Pe măsură ce piedestalul de paie se erodează, influența acestor frustrați religioși se va reduce. Noile generații postdecembriste au lucruri mai bune de făcut decât să participe la marșuri ale urii și se vede treaba că până și BOR se pregăteşte pentru timpurile ce vor veni, delimitându-se public față de manifestația de vineri.

În încheiere doresc să subliniez prostia din capul unora, în speță a celor ce se declară a fi de acord cu homosexualii atâta timp cât nu-și exprimă homosexualitatea în public. E un enunț la fel de cretin ca cel pe care-l regurgitează fundamentaliștii ortodocși când spun că „n-au nimic cu omul, au ceva cu păcatul”. Seamănă cu boborul înfometat de după Revoluție care credea că democrația e libertate totală, fără responsabilități atașate: democraţie, domţle, da’ să fie cum vrem noi! Un fel de „să se revizuiască, dar să nu se schimbe nimic”. Schimonosire mai perfidă a cuvântului toleranță nu există.

Rușine!

Reclame

Written by GodlessBastard

26 mai, 2009 la 21:20

Publicat în Fără Dumnezeu

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. atata timp cat o asemenea gandire nu devine majoritara pe pamant,Dumnezeu ne mai rabda,dar cand timpurile se vor schimba, cum ai scris atunci voi toti astia veti avea surpriza vietii voastre.

  arion

  27 mai, 2009 at 13:34

  • Esti asa de sigur ca Iisus vine in urmatorii 50 de ani? In locul tau mi-as face provizii de conserve in beci, monseniorul o sa-si faca intrarea in stil :)

   E hilar sa crezi ca o fiinta cosmica, atotputernica, atotstiutoare si atotbenevolenta, care a creat universul asta nemarginit cu tot ce e in el da doi bani pe ce obiecte iti bagi sau nu in fund. E un cretinism sa crezi ca e interesat de faptul ca ai mancat peste in post sau nu. Ai o gandire infricosator de antropocentrista, desi te invarti cu viteze ametitoare pe un bolovan intr-un univers infinit.

   Hristos nu coboara din ceruri pentru ca Andrei se iubeste cu Ovidiu. Homosexualitatea nici macar nu e un pacat asa de grav precum il faci sa para, o spun crestinii, nu eu. Ia de citeste, bivole:

   http://laurentiudumitru.ro/blog/2008/05/23/homosexualii-fratii-nostri/

   GodlessBastard

   27 mai, 2009 at 16:55

 2. ca un bivol ce is scriu asa/mi se rupe de”laurentiu dumitru.ro”,pune mana si citeste Biblia,evoluatule,europeanule,lipsitule de prejudecati,chiparosule…Iisus poate sa vina acum sau peste mii de ani, tot va veni si atunci multi vor scrisni din dinti ..poate ca pe Dumnezeu il intereseaza si aspectul ala de care scri tu,mai sti?..daca te referi la bolovan fiind planeta asta,vezi ca universul e finit bey, are vreo14 miliarde ani-lumina diametru,nu e infinit cum ai scris…mai studiaza.

  arion

  27 mai, 2009 at 19:16

  • Asta dovedeste cat de prost esti. Nu necunoscator, daca erai necunoscator, taceai din gura in ce priveste estimarile despre marimea universului. Dar pentru ca esti prost facut gramada, vii sigur pe tine si arunci o chifla mare cat creierul tau:

   Distanta la care se afla marginea universului observabil este actualmente de 46.5 miliarde de ani-lumina, ceea ce inseamna ca diametrul este de 93 de miliarde de ani-lumina. Tu confunzi aceasta distanta cu varsta estimata, care este de aproximativ 14 miliarde de ani (nu ani-lumina). Despre Universul in sine, nu doar cel observabil, nu putem sa facem estimari.

   Despre venirea lui Iisus, ce sa spun? In timp ce tu-l astepti ca un babalau, eu imi traiesc viata si daca vine Dumnezeu sa-mi ceara socoteala vad eu atunci cum ma descurc. Si da, am citit Biblia, cu indrumator, chiar. O poti citi si tu asa daca vizitezi acest site:

   http://skepticsannotatedbible.com/

   Si te rog eu, nu te mai face de ras pe internet.

   GodlessBastard

   28 mai, 2009 at 09:00

 3. vai,vai amice intreaba orice astronom de oriunde,limita universului vizibil luand in considerare vechimea si viteza de expansiune e aia batuta in cuie de 13,7-14mld ani lumina,deci cele mai indepartate galaxi vizibile sunt la distanta asta, nu exista telescoape terestre sau plasate pe orbita care sa”bata”peste distanta maxima,ce este in afara universului cunoscut nu se stie (inca)…lasa aerele astea profesorale si documenteaza-te inainte sa scrii numai tampenii.ps.intra pe”hubble.com”,”astronomy.com”,şi vezi acolo nu am chef sa-ti dau lectii.

  arion

  28 mai, 2009 at 10:15

 4. Mi-a placut mult articolul tau, dar mai ales maniera in care stii sa raspunzi bizonilor precum Arion. Pacat ca exista atatia prosti pe lumea asta, nici nu au citit biblia insa stiu ca exista dumnezeu, ce ii place sa manance si ce ii place sa trimita in iad. Arioane Arioane, deschide macar biblia aia si citeste-o cu ochii deschisi, ai sa te minunezi la ce zeu plin de fitze si bolnav de putere te inchini!

  Octav

  28 mai, 2009 at 12:33

  • Multumesc de aprecieri, insa nu-mi face placere sa scriu un articol despre homofobie pentru ca la comentarii sa le spun unora ce varsta are universul, cu toate ca si cosmogonia ma pasioneaza, printre altele. Pacat ca la mai toate articolele mele au venit arioni si au scos comentariile in decor.

   GodlessBastard

   28 mai, 2009 at 13:48

 5. In mod obisnuit, un om sanatos la bibilica, cu o cultura medie, poate sesiza lucrurile aberante, in opozitie cu realitatea cunoscuta azi prin stiinte, scrie in biblie. Faptul ca acum sute/mii de ani lumea avea o conceptie mult ingustata despre tot ce ne inconjoara, este de inteles, datorita stiintelor slab dezvoltate.
  Dar acum, cand un declarat crestin foloseste telefon mobil pentru a discuta pe forum, are energie electrica la priza si multe altele, tot mai crede in „taria de sus”, „despartirea luminii de intuneric”, „Adam pune nume la animale – vine balena la el, poc, poc sa-i puna nume; vin virusii, bacteriile sa le puna nume..”, „Lazar e inviat dupa cateva zile (dupa 8 minute se degradeaza iremediabil creierul)”, „transformarea apei in vodka … vin”….

  alexandra

  28 mai, 2009 at 14:36

  • Si ce-ai enumerat tu nu e nimic fata de alte chestii in care crestinii ortodocsi de astazi inca mai cred.

   Ia citeste aici si te minuneaza:

   http://www.crestinortodox.ro/vietile-sfintilor/88840-sfantul-mucenic-hristofor-sfantul-cu-cap-de-caine

   GodlessBastard

   28 mai, 2009 at 21:18

   • mai, mai, mai, rautate mica! te-ai legat de un articol care contine niste date preluate de crestinism, unele din ele si cu o anumita simbolistica si mai incolo…nu te-a mai interesat! ai sarit peste marco polo, legendele despre alexandru cel mare, mitologia scandinava, alea’s pt fraieri!nici nu cred ca ai citit pana la sfarsit sa vezi de ce bietu’ hristofor a ajuns sa fie sfant!in plus de asta, atunci nu cred ca erau aparate foto, asa ca reprezentarea fetei respectivului a depins de imaginatia pictorului!
    plus ca in picturi este folosita o „exprimare” simbolistica. vezi ce scrie wikipedia despre reprezentarea lui isus pana in sec.4-linkul de aici.
    uite 2 linkuri, imi pare rau ca nu am gasit nimic in romana sau ev. engleza, oricum nu e imposibil de inteles si poti sa intrebi ca nu ma supar :)), daca ai timp si chef sa arunci un ochi:-p
    http://it.wikipedia.org/wiki/Cinocefalo
    http://www.winniler.net/stirpe_di_cinocefali.html

    bliss

    29 mai, 2009 at 15:27

 6. Vai, cate lucruri necurate am citit pe acest blog.
  Sfanta Fecioara Maria Neinceputa sa va spele de pacate! Amin +

  Cum va puteti sminti minteaVai, cate lucruri necurate am citit pe acest blog.
  Sfanta Fecioara Maria Neinceputa sa va spele de pacate! Amin +

  Cum va puteti sminti mintea cu prostii precum miliarde de ani ? Pamantul e plat, are cateva mii de ani. Acest Adevar INCONTESTABIL este in Sfanta Scriptura, Biblia, Cuvantul Domnului scris sub extaz divin de crestini alesi.
  Uitati dovada: http://img24.imageshack.us/img24/5670/hipparchusqc7.jpg
  Sus este Raiul, jos este Iadul pentru cei pacatosi, care se vor chinui, in vecii vecilor, Amin +

  Puneti la indoiala faptul ca Duhul Sfant a introdus un spermatozoid divin in Maria ca sa iasa Joshua, un divino-uman .. ahh, divin care salveaza lumea? In focurile Iadului cu voi, pacatosilor.

  Puneti la indoiala ca acest bun Domn, nu face prezenta la biserica, sau ca nu noteaza in agenda persoanala daca tinem sau nu post? Noteaza tot, El vede tot, si atunci cand suntem pe bud cu prostii precum miliarde de ani ? Pamantul e plat, are cateva mii de ani. Acest Adevar INCONTESTABIL este in Sfanta Scriptura, Biblia, Cuvantul Domnului scris sub extaz divin de crestini alesi.
  Uitati dovada: http://img24.imageshack.us/img24/5670/hipparchusqc7.jpg
  Sus este Raiul, jos este Iadul pentru cei pacatosi, care se vor chinui, in vecii vecilor, Amin +

  Puneti la indoiala faptul ca Duhul Sfant a introdus un spermatozoid divin in Maria ca sa iasa Joshua, un divino-uman .. ahh, divin care salveaza lumea? In focurile Iadului cu voi, pacatosilor.

  Puneti la indoiala ca acest bun Domn, nu face prezenta la biserica, sau ca nu noteaza in agenda persoanala daca tinem sau nu post? Noteaza tot, El vede tot, si atunci cand suntem pe buda, si nu uita nimic, in vecii vecilor, Amin +

  raluca

  28 mai, 2009 at 14:36

  • scuza-ma dar dovada aia e chiar… hilara! nu mai zic ca din ea rezulta ca pamantul este… rotund ca o bila! si in plus de asta, despre forma pamantului, rotatia, corpurile ceresti si rolul acestora il gasesti atat in biblie dar mai ales in cartea lui enoh.
   „In focurile Iadului cu voi, pacatosilor.”- blestemul este intr-adevar conform invataturilor crestine, unde se specifica clar ca blestemul este interzis!

   bliss

   1 iunie, 2009 at 08:45

 7. Nu am vrut sa ma bag in dialogul off-topic… dar pentru ca s-a sfarsit acum, te felicit pentru faptul ca esti unul dintre cei putini care pot da un raspuns credinciosilor fundamentalisti !!!
  Tine-o tot asa !!!

  miamdatseama

  29 mai, 2009 at 21:41

 8. Question: What is christianity?
  Answer: It is the belief that a two-thousand-year-old jewish zombie can make you live forever if you symbolically eat his flesh and telepathically tell him that you accept him as your master, so he can remove an evil force from your soul that is present in humanity because a rib-woman was convinced by a talking snake to eat an apple off a magical tree in a wonderland.

  alexandra

  31 mai, 2009 at 20:44

 9. tociti-s-ar coltii!

  andreea c

  1 aprilie, 2010 at 12:37

 10. Muie la iehovisti, mormoni si atei!

  Adi

  4 septembrie, 2010 at 18:09


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: