Fără Dumnezeu

Cea mai mare tragedie a secolului al XX-lea este că religia a subminat moralitatea.

Biserica Ortodoxă Română faţă cu reacţiunea

with 21 comments

jesus-smoked-weed

Am fost azi plăcut surprins să aflu de existenţa unui raport al unei comisii prezidenţiale în care se menţionează că ar fi indicat să se legalizeze prostituţia şi consumul de droguri. Cu toate că nu mă aştept ca aceste recomandări să devină legi în următorii câţiva ani, pentru cei ce susţin aceste măsuri este o veste bună.

Vorbeam acum cinci ani cu un prieten. A făcut el atunci un fel de proorocire – că în maximum douăzeci de ani consumul de marijuana va deveni legal în majoritatea statelor europene. Iniţial, previziunea sa mi s-a părut a fi foarte optimistă, dar n-au trecut decât cinci ani de atunci şi iată că în societatea românească se vorbeşte din ce în ce mai mult despre acest lucru, în timp ce în câteva ţări europene consumul este cât se poate de legal. La fel stau treburile şi în domeniul prostituţiei, cu foarte multe ţări de pe acest continent unde poţi cumpăra sex fără probleme.

Traian Băsescu, dacă vă mai aduceţi aminte, a avut o ieşire pe postul naţional de televiziune, la început de mandat, spunând că n-are nimic cu căsătoriile între persoane de acelaşi sex. Această declaraţie a fost cu mult înaintea timpului ei şi, în acelaşi timp, a venit la momentul potrivit. Oarecum paradoxal, însă niciodată în istoria postdecembristă a României nu a existat un moment mai propice în care o figură publică de rang înalt să arunce acest subiect pe agenda publică.

Câţiva ani mai târziu fiica marinelului ne-a spus c-ar fi bine să legalizăm iarba, revenind apoi asupra declaraţiilor, deoarece presa în căutare de audienţă a căutat să satisfacă majoritatea conservatoare a populaţiei, presând-o pe tânăra domnişoară.

Tot despre legalizarea prostituţiei şi a drogurilor uşoare s-a vorbit şi la conceperea noului cod penal. Chiar dacă nu s-a întreprins nimic pentru decriminalizarea acestor obiceiuri, problema a fost din nou în ochiul public.

Azi aflăm de acest raport, care, printre altele, conţine foarte multe recomandări, zic eu, bune pentru sistemul de sănătate şi protecţie socială din ţara asta. Rămâne de văzut cât de mult este simplă gargară electorală şi cât este realitate.

Din ce în ce mai mult se discută despre aşa ceva. Din ce în ce mai mult opinia publică aude despre drogurile uşoare, se avântă în dezbateri la colţ de bloc, pe marginea şanţului sau la televizor. Din ce în ce mai mulţi se informează, caută să înţeleagă cu mintea lor avantajele şi dezavantajele acestor obiceiuri. Ceea ce este un lucru nu bun, ci foarte bun, având în vedere că animozitatea naţiei române faţă de droguri şi prostituţie vine din lipsa informaţiei, a educaţiei, a interesului pentru cunoaştere. Peste toate astea tronează maiestuos Biserica Ortodoxă Română, neschimbată în dorinţa ei de a interzice oamenilor plăcerea, de a le spune când şi cum au voie să se simtă bine dar – mai ales – de a controla felul în care cei ce nu ţin cont de învăţăturile ei aleg să-şi trăiască viaţa.

De la decriminalizarea consumului se va trece la legalizarea acestuia. Se vor păstra pedepsele pentru trafic. Vor creşte cantităţile care vor face diferenţa între trafic şi consum, pentru a nu mai băga la puşcărie pentru trafic oameni cu 0,9 g de iarbă la ei; undeva sub suta de grame, zic eu. Apoi vom ajunge, probabil, la o situaţie similară celei din Olanda, unde chiar dacă localurile de unde se poate cumpăra iarbă sunt de fapt ilegale, vor fi tolerate de autorităţi sub incidenţa unui strâns control administrativ. Pasul logic de aici înainte este aducerea lor în legalitate, impozitarea profiturilor, introducerea de accize, regularizarea preţurilor, introducerea de timbre, apariţia de legi speciale pentru comercializarea şi publicitatea acestor produse – întocmai ca la tutun.

La fel cum în cazul prostituţiei, unde acum se dau amenzi prostituatelor, se vor da, probabil, amenzi clienţilor. Proxeneţii vor fi în continuare vânaţi, după care figurile dubioase de după blocuri vor fi înlocuite uşor de afacerişti, oameni care plătesc impozit pe profit, salarii şi asigurări de sănătate fetelor; carnete de sănătate şi medici angajaţi în sistem, prostituaţi bărbaţi şi transsexuali şi aşa mai departe. Este calea logică prin care va evolua sistemul, spre acolo ne îndreptăm.

Căsătoriile homosexuale vor fi, probabil, ultima problemă de rezolvat, pentru că este şi cea care deranjează cel mai mult pe mulţi români. Am auzit până şi aşa-zişi moderaţi susţinănd că nu au nimic cu homosexualii, că le susţin drepturile dar că totul se termină când vine vorba de căsătorie sau adopţii. Un punct de vedere oarecum mai elevat decât al gloatei cu icoane în mână, dar tot un punct de vedere discriminatoriu. Ori dăm drepturi egale tuturor, ori ce facem?

Oricum, de ficare dată când aud veşti precum cea de azi sunt fericit, pentru că mi se întâreşte speranţa că vom ieşi cândva şi noi, românii, la lumină.

Mă întristează, însă, faptul că aşa-zişi liberali, precum Crin Antonescu, ies la rampă cu declaraţii împotriva acestui raport, pentru a satisface vendete personale. Ruşine iar pentru PNL, care prin vocea preşedintelui său calcă în picioare ideologia liberală.

Mă amuză, în acelaşi timp, grimasele bolnave ale BOR, felul în care maimuţele din cler se schimonosesc şi se dau de toţi pereţii, disperaţi că relevanţa lor scade pe zi ce trece, că le fuge pământul de sub picioare, că au de dus lupte pe toate fonturile şi că aleagă disperaţi pe puntea unei corăbii în derivă. Este hilar să-i văd cum pierd controlul şi aştept cu interes ziua în care vor deveni şi mai penibili.

Un singur schimb de generaţii este de ajuns pentru ca mare parte din populaţie să renunţe la misticismul arhaic promovat de BOR. Iar eu sunt de părere că fac parte din generaţia care o să vadă cu ochii ei schimbarea.

BOR va avea o moarte lentă şi dureroasă, cu schisme şi scandaluri intestine, pe măsură ce felia de caşcaval se scurtează şi lupta pentru putere şi influenţă se înăspreşte. Aproape sunt de acord cu legionarul Iustin Pârvu când spune că asistăm la ultimele zbateri ale creştinătăţii.

Trăim vremuri interesante.

Reclame

Written by GodlessBastard

23 septembrie, 2009 la 16:11

Publicat în Fără Dumnezeu

21 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. De acord, dar sunt o groaza de alte lucruri carora ar trebui sa li se acorde importanta. Sa fim seriosi, legalizarea prostitutiei si a drogurilor (usoare) sunt la urma de tot. Invatamantul e la pamant, agricultura, sanatatea etc. (de fapt tot, ce sa o mai intindem) da’ hop unda verde la astea. Pe langa ca sunt vb in vant. Nu se va legaliza nici una dintre ele, iti garantez eu. Totul este de fatada. Politicieniii inteligenti oricum nu se arunca in asa ceva din prima, dar cine a zis ca Rromanica are politicieni? Si inteligenti pe deasupra?

  Lucisfera

  23 septembrie, 2009 at 17:17

 2. Cand vorbesti asa imi aduc aminte de aia care sunt suparati ca unii se preocupa de protectia animalelor, in timp ce altii mor de foame in Africa.

  Exista prioritati, intr-adevar, dar eu nu sunt intr-o pozitie in care sa pot face ceva pentru infrastructura agricola din Romania sau pentru sistemul de sanatate. Asa ca fac ce pot si ma iau de temele care prezinta interes pentru mine – nu cred ca ma poate condamna cineva pentru asta.

  Si da, stiu ca nu se va face nimic acum, insa tocmai asta am vrut sa subliniez, ca discutia pe temele astea e un lucru bun, un semnal pentru viitor.

  GodlessBastard

  23 septembrie, 2009 at 18:59

 3. se vede ca traiti fara Dumnezeu. nu stiu dece mai traiti. foarte multe ONGuri au facut cercetari, in tari precu UK, Franta, Germania despre legalizarea prostitutiei si a consumului de droguri. si..ghici ce: nu exista avantaje! cu toata legalizarea prostitutiei, e plina lumea de curve ce vor sa faca si evaziune fiscala (ca unde nu exista Dumnezeu, nu exista nici moralitate. si dc tot e curva, dece sa nu fie si hoata?! am fost rau, dar asa e, sorry) si tot sunt multe afaceri care o fac si la negru, si fara mijloace de protectie. cat despre droguri, consumul de droguri n`ar scadea cum credea Base, ci dimpotriva ar creste de zeci de ori! stiu ca voi vorbiti de droguri usoare, eu crestin, nu cred ca-i pacat sa incerci odata un drog usor, dar sa devii dependent de el, sa fie un viciu, si singurul lucru ce te face fericit, cu siguranta e. la fel ca si cu bauturile alcoolice. in fine, pentru gloate, cred ca am avea mai multi drogati si mai putin protejati. in rest, sunt ceva mai pesimist si ma tem ca`n cativa ani o sa se legalizeze si astea. DIN PACATE…

  unu

  24 septembrie, 2009 at 10:59

 4. Basescu mai are de legalizat prostia, numai ca sa mai castige niste voturi. De fapt, astia sunt votantii lui Basescu: drogatii, prostituatele si prostii! Doamne, oare ce o sa se aleaga de tara asta?!

  Mihai Petre

  24 septembrie, 2009 at 11:28

  • Mihaie, prostia nu e ilegala, din fericire pt tine.

   C

   2 octombrie, 2009 at 15:30

 5. De acord, eu unul am facut un studiu pe politici publice legate de legalizarea drogurilor usoare. Ar fi unele avantaje, dar pentru a putea implementa o asemenea hotarare e nevoie de un sistem de control foarte bine dezvoltat si pus la punct. Ori Romania nu este nicidecum in stare in momentul de fata sa isi puna la punct asa ceva. Vai de capul nostru, suntem datori vanduti, decum sa mai dezvoltam o noua infrastructura care sa vegheze asupra consumului de drogurti si al prostitutiei. Parerea mea este ca Basescu nu a fost serios cand a facuta ceasta propunere si o foloseste strict pentru propaganda electorala si nimic mai mult. Sa vedeti daca se va intampla ceva in legatura cu aceasta propunere. Ascultati-ma pe mine, in stadiu de propunere o sa moara. Doar ca i se va face reclama pe durata campaniei electorale.

  El Ciu

  24 septembrie, 2009 at 11:49

 6. Acesta nu este altceva decat un demers electoral ! Cum adica sa fie legalizate drogurile??? Domnului Basescu ii lipseste ceva la cap !! Ar trebui sa ii fie rusine!

  Paula

  24 septembrie, 2009 at 11:50

  • Este vorba doar despre drogurile usoare, care nu creaza dependenta si care au efecte mai putin nocive decat tutunul asupra organismului. Oricum, Basescu nu are puterea de a transforma aceasta recomandare in lege, iar Parlamentul oricum n-ar vota-o.

   GodlessBastard

   25 septembrie, 2009 at 00:59

 7. Traian Basescu incearca sa introduca o noua tema in atentia publicului pentru a distrage atentia media de la dezastrul acestei guvernari. Este un act de disperare datorat lipsei de argumente. Minciuna si scandalul, astea sunt singurele arme care i-au ramas lui Basescu

  akmon86

  24 septembrie, 2009 at 14:12

  • Serios, eu am fost si sunt admirator al lui Basescu, desi se face vinovat de multe greseli si de faptul ca a numit premieri incompetenti. Dar crede-ma, indiferent care ar fi fost sursa acestor recoandari – puteau sa vina si de la Nastase sau de la Vadim – eu tot as fi fost de acord cu ele.

   GodlessBastard

   25 septembrie, 2009 at 01:00

 8. V-ati intrebat de ce recurge Basescu la aceste solutii jalnice si josnice? Pentru ca lumea nu mai are incredere in el iar asta l-a adus in pragul disperarii. Cand in tara asta sunt atatea probleme de rezolvat el se gandeste la alegeri. Ba mai mult, incearca sa culeaga voturile categoriilor sociale situate mult sub demnitatea unui presedinte de stat. Frica este cea care l-a adus aici. Cum Antonescu urca in sondaje clsandu-se pe locul doi, suflandu-i in ceafa comunistului Basescu, si cum oamenii au inceput sa prinda incredere in el, sa-si puna sperantele in el, presedintele actual simte cum i se invalmasesc planurile mincinoase si simte ca e foarte aproape sa piarda un nou mandat – cel prin care ar distruge Romania definitiv.

  Razvan

  24 septembrie, 2009 at 14:24

  • Chiar daca e praf electoral in ochii votantilor, tema este una care exista, indiferent de culoarea politica a guvernantilor dintr-o anumita perioada. Este, intr-adevar, trist ca este folosita pe post de munitie electorala, dar peste cinci ani, cand va fi adusa in discutie din nou, alte hahalere de politicieni o vor pasa de la unul la celalalt. Cei care o scuipa poate nu au merit, insa problema in sine are. A polarizat deja societatea.

   GodlessBastard

   25 septembrie, 2009 at 01:03

 9. La noi se mimeaza democratia. In numele ei se fac tot felul de porcarii, se mimeaza tolerante, acceptam nemestecate lucruri care vin dintr-o societate straina. Ne unim vietile pe un statut economic si ne despartim sufletele. Cineva spunea : „Mai demult erau cruci de lemn si suflete de aur; acum sunt cruci de aur si suflete de lemn”. In loc sa se preocupe de gasirea unor solutii care sa ne permita sa refacem acele suflete de aur si sa ne ajute sa schimbam ceva intr-o „tara bolnava” cum e Romania de azi, tov. Basescu dovedeste inca odata ca este dispus sa faca orice pentru a obtine voturile romanilor.
  Din pacate, avem un presedinte incapabil sa propuna solutii reale impotriva crizei. Ipoteticul castig material reprezentat de cresterea veniturile bugetare ce „ar putea fi rotunjite atat prin taxare, cat si prin atragerea unui numar mai mare de turisti”, este nesemnificativ comparativ cu pierderile in plan moral pe care le-ar cauza o astfel de masura.

  @GodlessBastard
  Esti intr-o mare eroare – confunzi liberalismul cu libertinajul …

  Tudor Barladeanu

  24 septembrie, 2009 at 15:11

  • Sa inteleg ca tu esti parte dintre cei care sustin ca moralitatea poate fi legalizata, adica impusa tuturor prin lege? Hai sa-ti zic eu, legal e ceea ce e permis de lege. Moral e ceea ce doi oameni cad la intelegere ca e moral. Vanzarea si cumpararea de sex nu este o problema de ordin moral atunci cand intre client si prestator exista o intelegere.

   Dreptul de a consuma droguri usoare, cel de a te putea implica in casatorii homosexuale sau cel de a putea beneficia de euthanasie tin foarte mult de libertatea persoanei, adica de ceea ce liberalismul pune in fata mai intai de toate. Asocierea ta cu libertinajul este tendentioasa si fara baza.

   GodlessBastard

   25 septembrie, 2009 at 01:08

 10. Sa se casatoreasca basescu cu dreacu . A dus tara la ruina sa se gandeasca bine sa nu mai candideze ca nul mai voteaza nimeni ca nu stie sa vb …….

  BOSSSS

  5 octombrie, 2009 at 12:43

 11. Creştinismul originar este cult demonic

  Acei care au avut tangenţe cu creştinismul ca religie, în special cea creştin ortodoxă, văd la suprafaţă o credinţă a compasiunii şi a milei faţă de om. Aparenţele pot înşela, o evaluare a surselor primare ale acestei religii va aduce mai multă lumină asupra adevăratei ei esenţe. Să începem cu personalitatea lui Iisus Hristos de unde creştinismul a pornit doctrinar. Referinţele citate sînt din Biblia sau Sfânta Scriptură, folosită de Biserica Ortodoxă Română.

  Numele Hristos este traducerea cuvîntului mesia (mai precis maşiah) din ebraică. Înseamnă „unsul”, apelaţia dată de evrei celui care trebuia să vină trimis de Iehova (numele dat de ei lui Dumnezeu) ca să îi salveze. Prin urmare Hristos trebuia să îndeplinească în primul rînd o misiune de salvare a poporului evreu. A astfel de salvare cuprindea eliberarea de sub jugul romanilor precum şi scăparea de răul uman şi social, ceea ce evreii numeau Diavol, Mamona, Belzebul, Lucifer, etc.

  Venirea salvatorului poporului evreu era aşteptată de multe veacuri. Conform credinţei evreilor omul trimis de Iehova trebuia să fie nu numai un salvator al sufletelor oamenilor dar şi un rege din stirpea regelui David, personalitatea istorică remarcabilă care făcuse parte din tribul lui Iuda. Noul Testament argumentează că Iisus era din acea spiţă şi prin urmare putea să-şi ceară dreptul de a fi rege al iudeilor.

  Omul Iisus şi-a început misiunea cînd avea în jur de 30 de ani. Om fără carte, aşa cum se spune în Noul Testament, era totuşi proficient în regulile iudaice bazate pe Vechiul Testament şi pe alte scrieri existente la acea vreme. Treptat omul Iisus a format în jurul lui un grup de prozeliţi care deşi mic era perseverent în a-l urma în misiunea pe care şi-o asumase. Care erau caracteristicile acestei misiuni?

  Matei, 15, 24, redă cuvintele lui Iisus atunci cînd o femeie canaaneeancă chinuită de un demon îi cere ajutor ca să scape de acel demon. „Nu sînt trimis decît la oile cele pierdute ale casei lui Israel” răspunde el. Iisus astfel refuză spunînd mai departe că „Nu este bine să iei pîinea copiilor şi s-o arunci cîinilor”. Cu alte cuvinte Iisus îi numeşte cîini pe toţi oamenii care nu erau evrei. Mai departe, în conversaţia lor, femeia îi răspunde că şi cîinii mănîncă din fărîmiturile ce cad de la masa stăpînilor lor. Iată un episod din Noul Testament care redă vorbele unui om despre care mulţi cred ca este fiul lui Dumnezeu. Şi paradoxal aceşti oameni nu sînt evrei, ci dintre neamuri, cei pe care Iisus îi numea cîini.

  O altă caracteristică a misiunii salvatorului era că trebuia să fie rege al iudeilor. A fost oare Iisus rege? Cu siguranţă nu. Întrebat dacă este rege al iudeilor omul Iisus spune că împărăţia lui este în ceruri, deşi evreii aşteptau un rege, aşa cum fusese David în vechime, o personalitate politică de excepţie care să aibă regat pe pămînt nu în cer. Deci nici această caracteristică a salvatorului evreilor Iisus nu a îndeplinit-o.

  Mai departe, în misiunea salvatorului evreilor era inclusă pacea, pe cînd Iisus declară răspicat că a venit să aducă sabia nu pacea ca să-l despartă pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa (Matei, 10, 34-35). Cum poate vorbi astfel cel ce se credea trimisul lui Dumnezeu dacă Dumnezeul lui nu era cel a dezbinării? Cum am eticheta astăzi un om care ar spune că a venit la cineva în vizită cu dorinţa de a-i dezbina casa?

  Tenacitatea cu care omul Iisus dorea să-i convingă pe evrei că el este aşteptatul mesia era deosebită. Acest fapt a atras reacţii fireşti. Cărturarii ziceau că îl are în el pe diavol, pe Beelzebul (Marcu, 3, 22). Oamenii ziceau că are duh rău (Marcu, 3, 30), că are demon (Ioan, 7, 20). Însăşi familia lui îl credeau că nu e în toate minţile (Marcu, 3, 21) şi nu credeau în el (Ioan, 7, 5). Omul Iisus etala cu adevărat o comportare stranie. Spune în Marcu, 3, 33, „Cine este mama mea? şi fraţii mei?”. Cum ar fi calificat astăzi un om care şi-ar respinge astfel rudele?

  Noul Testament este plin de relatarea faptelor lui Iisus referitoare la scoaterea duhurilor necurate din oameni. În Marcu, 5, 11-13, se spune cum el a trimis duhurile rele într-o turmă de 2000 de porci. După acest episod oamenii l-au rugat să plece de acolo văzînd că lucrează cu demonii (Marcu, 5, 17). Fariseii, oamenii scoliţi în legea iudaică a acelor timpuri, îi spun că cu domnul demonilor (adică cu Satana) el îi scoate pe demoni (Matei, 9, 34). Mulţimea i-a zis că are demon (Ioan, 7, 20; Ioan, 8, 48). Iudeii au spus „Acum ştim că ai demon” (Ioan, 8, 52). Dar el nu a recunoscut argumentînd că diavolul nu poate lupta împotriva diavolului. Vom vedea în cele ce urmează de ce a spus Iisus aceasta.

  Episodul cu scoaterea duhurilor din acel om şi trimiterea lor în turma de porci ne face se ne întrebăm ce a rezultat din intervenţia lui Iisus? Oare duhurile au murit prin moartea porcilor? Nicidecum, deoarece acele duhuri, aşa cum intraseră în acel om, sau cum ieşiseră din el pentru a intra în porci, tot astfel puteau intra în oricine altcineva. Pînă la urmă intervenţia lui Iisus s-a soldat cu moartea porcilor pentru că duhurile nu au fost distruse cum s-ar aştepta de la cineva cu intenţii bune. În Marcu 5, 12-13 şi Luca 8, 32, se spune despre duhuri că l-au rugat să le îngăduie să intre în porci şi el „le-a dat voie”, „le-a îngăduit” considerîndu-l astfel mai puternic decît ele. Prin urmare i-au cerut permisiunea ca de la cineva mai mare ierarhic ca ele. Deci Iisus dispunea cum dorea de duhurile rele.

  Ne întrebăm pe bună dreptate ce se întîmplă cu duhurile necurate care ies din om? Răspunsul îl dă chiar Iisus în Luca, 11, 24-26: „Cînd duhul necurat iese din om, umblă prin locuri fără de apă căutînd odihna; şi negăsind, zice: Mă voi întoarce în casa mea, din care am ieşit. Şi venind, o află măturată şi împodobită. Atunci se duce şi ia cu el alte şapte duhuri mai rele decît el; şi ele intră şi locuiesc acolo; şi starea de pe urmă a omului aceluia se face mai rea decît cea dintîi”. Aceste trei versete din Sfînta Evanghelie după Luca sînt cele mai revelatoare cu privire la adevăratele intenţii ale lui Iisus. Nicăieri în Noul Testament nu se afirmă că Iisus a distrus duhurile rele care îi chinuiau pe oamenii posedaţi, ci le-a scos sau le-a îngăduit să iasă din acei oameni posedaţi. Logica ne îndeamnă să credem că un om venit de la Dumnezeu, cum se crede despre Iisus, trebuia să distrugă duhurile rele şi astfel să le împiedice să intre iarăşi în oameni. Dar Iisus nu face aceasta. Conform spuselor lui Iisus în Luca, 11, 24-26, un duh rău va reveni în cel posedat cu forţă şi mai mare astfel „starea de pe urmă a omului aceluia se face mai rea decît cea dintîi” (Luca, 11, 26). Mai putem oare crede în intenţiile bune ale lui Iisus? Intervenţiile lui sînt malefice fără ambiguitate. Un duh necurat trebuia distrus nu doar lăsat să iasă din corpul posedatului, ca ulterior să revină tot acolo. Rezultă că toate activităţile lui Iisus de scoatere a duhurilor necurate din oameni nu făceau decît să înmulţească duhurile rele. Iată cum a procedat „fiul lui Dumnezeu” cu „ajutorul” dat posedaţilor de duhuri necurate. Aceasta explică şi faptul de ce Iisus spunea că diavolul nu poate lupta împotriva diavolului. Iisus era mînă în mînă cu diavolul, activităţile lui de scoatere a duhurilor necurate nu erau făcute decît ca să-i impresioneze pe oameni, dar el ştia foarte bine că duhurile vor reveni mai tîrziu în omul de unde ieşiseră, de data aceasta însoţite de alte duhuri mai rele.

  Revenind la episodul cu porcii, dacă Iisus ar fi avut cu adevărat putere de la Dumnezeu şi intenţii bune ar fi distrus acele duhuri nu le-ar fi permis să intre în porci şi astfel să fie lasate libere să facă un rău şi mai mare după moartea porcilor. Puterea lui Iisus era prin urmare dată de diavol. Întreg episodul cu porcii arată natura demonică a lui Iisus. Din toată acea întîmplare au rămas păgubiţi oamenii, proprietarii porcilor, care fiindu-le frică de Iisus şi puterea lui demonică nici măcar nu au îndrăznit să-i ceară să fie despăgubiţi. Rezultatul final a fost moartea porcilor, paguba oamenilor şi mărirea răului prin duhurile necurate libere să-şi continuie teroarea demonică.

  În ritmul acesta de proliferare a duhurile necurate, care fiecare aducea apoi „alte şapte duhuri mai rele decît el” (Luca, 11, 26), nu este surprinzător de ce duhurile necurate s-au înmulţit peste măsură astfel că au susţinut ceea ce ulterior a devenit religia creştină ca şi cult demonic. Se poate face un mic calcul. În Marcu, 5, 11-13, se spune cum Iisus a trimis duhurile rele într-o turmă de 2000 de porci. Presupunînd că în fiecare porc a intrat un duh necurat, după moartea porcilor cele 2000 de duhuri au chemat fiecare cîte şapte duhuri mai rele decît ele (Luca, 11, 26) rezultînd un număr de 16000 de duhuri necurate. Unde au intrat aceste duhuri mai tîrziu? În oameni, deoarece porcii muriseră. Creştinii care au urmat după Iisus au avut din plin duhuri necurate care sa-i posede. La înmulţirea duhurilor rele au contribuit apoi şi apostolii şi toţi cei care cunosc astfel de metode de scoatere a duhurilor necurate, chiar şi în ziua de astăzi. Se explică astfel proliferarea creştinismului care nu duce lipsă de fanatici şi dezechilibraţi, semne tipice de posesiune demonică. Cazul unor neoprotestanţi („pocăiţi”, cum sînt numiţi de obicei) este tipic: unii se înfierbîntă la adunări arătîndu-şi evident latura de posesiune demonică.

  Un alt episod din faptele lui Iisus este cel cu zmochinul. Iisus era înfometat şi a găsit un zmochin care nu avea fructe. Supărat, îl blestemă pe zmochin: „Rod să nu mai porţi în veac!” după care zmochinul s-a uscat. Să spună oamenii care raţionează: Ce vină avea zmochinul că nu avea fructe ca Iisus să le mănînce? Să ne imaginăm că un astfel de om merge la casa cuiva şi cere mîncare. Nu i se dă pentru că oamenii din acea casă pur şi simplu nu au mîncare în acel moment. Apoi cel care a cerut mîncare îi blestemă ca în veac să nu aibă mîncare în casa lor. Cum ar fi etichetată o astfel de persoană care aduce ocară unor oameni pentru că pur şi simplu nu au mîncare atunci cînd el vrea să mănînce? Cazul lui Iisus este cel al omului rău şi iraţional. Un astfel de episod s-ar fi soldat astăzi cu furia oamenilor care i-ar fi tras cîteva beţe pe spinare „fiului lui Dumnezeu”.

  Să trecem la învăţăturile lui Iisus. Una dintre ele se referă la ceea ce omul mănîncă. Iisus susţine că nu ceea ce intră în gură îl spurcă pe om, ci ceea ce iese din gură, aceea îl spurcă pe om (Matei, 15, 11). Mai departe tot el spune că tot ce intră în gură se duce în pîntece şi iese afară, dar cele ce ies din gură pornesc din inimă, şi acelea sînt cele ce-l spurcă pe om, dar a mînca fără să-ţi fi spălat mîinile, aceasta nu-l spurcă pe om (Matei, 15, 17-20). Este o învăţătură de doi bani. Cîţi oameni cred că nu contează ce băgăm în pîntece? Dacă cineva bagă în gură otravă sau mîncare stricată nici nu mai apucă să o scoată afară că poate şi muri. Cît priveşte ideea că ceea ce iese din gură îl spurcă pe om cum spune Iisus, afirmaţia lui este de asemenea o aberaţie. Vorbele rele îl uşurează temporar pe om de răutatea din el, deşi aruncatul vorbelor pe alţii nu este o soluţie pentru a scăpa de răul din inimă.

  Să analizăm acum doctrina păcatului promovată de Iisus, ideea cum că orice păcat şi orice blasfemie li se iartă oamenilor, dar blasfemia împotriva Duhului Sfînt nu li se va ierta (Matei, 12, 31). Să presupunem că există o ţară în lume care are un sistem juridic ce respectă această învăţătură a lui Iisus. De exemplu, un om ticălos este prins în fărădeligile lui şi adus în faţa judecătorului care va aplica învăţăturile lui Iisus în cazul respectiv. Sînt consultaţi martorii care declară că învinuitul a furat, a bătut cinci oameni la beţie şi a omorît un om cu un cuţit. La judecată omul recunoaşte ticăloşiile făcute adăugînd că a cerut iertare lui Iisus pentru tot răul făcut. „Ai spus ceva împotriva Duhului Sfînt?” întreabă judecătorul. „Niciodată!” răspunde omul. Verdictul: „Eliberaţi-l că şi-a cerut iertare în numele lui Iisus Hristos, dar nu a hulit Duhul Sfînt!”. Întrebare: poate o atare învăţătură a iertării veşnice să vină de la Dumnezeu sau de la Diavol? O astfel de metodă de a face dreptate oamenilor este înşelăciune curată, Dumnezeu nu poate iertă răutăţile oamenilor, cei vinovaţi trebuie să repare cumva răul adus şi să înveţe că repetarea răului nu va fi iertată prin simpla recunoaştere a greşelii. Învăţătura lui Iisus este prostie curată. O societate sănătoasă nu poate funcţiona pe astfel de învăţături fără sens.

  Evreii în Vechiul Testament aveau o metoda mai logică, deşi nu era cu totul justă, ideea că se plăteşte ochi pentru ochi. Dar în învăţăturile lui Iisus privind aplicarea dreptaţii se vede mai degrabă mîna diavolului decît cea a unei forţe a dreptăţii. Numai diavolul trece cu vedere faptul că merge şi aşa, că simpla iertare dată de el diavolul poate absolvi pe om de relele pe care le face. Diavolul iartă de păcat pentru a-l ţine pe păcătos mereu în păcat. Este şi metoda folosită de Iisus pentru a-i menţine pe oameni în jugul suferinţei pe care a iniţiat-o în locul salvarii pe care trebuia să o aducă aşteptatul mesia, salvatorul evreilor. Este oare acesta salvatorul? Poate trimisul lui Dumnezeu să-i îndemne pe oamenii să se complacă în rele iertîndu-le tot timpul fărădelegile? Mai degrabă un spirit demonic face aceasta.

  Să cercetăm mai departe faptul cum Iisus crede că oamenii lui Dumnezeu pot fi deosebiţi de cei ai diavolului. În Matei, 7, 10-20, Iisus îi avertizează pe ucenici să se ferească de profeţi mincinoşi căci după roadele lor vor fi cunoscuţi. Preceptul este bine ştiut din Vechiul Testament, ideea că pomul se cunoaşte după rod. Să vedem ce roade a adus pomul lui Iisus după aşa zisa înălţare a lui la cer?

  Creştinismul a pătruns treptat în lumea zisă „păgînă” prin înfricoşarea oamenilor asupra pedepselor ce-i aşteaptă dacă nu se vor supune noii învăţături. Această frică de pedeapsă persistă şi astăzi fiind practic hrana creştinismului. Fără continua teroare a diavolului, care pîndeşte omul la orice pas, creştinismul s-ar dezintegra. De remarcat este atenţia care se pune pe diavol ca personaj principal şi toate cele care vin cu răul şi suferinţa, răstignirea lui Iisus pe cruce, sîngele, patimile lui, etc. În cele din urmă Iisus pozează în învingător, chiar după ce a fost bătut în cuie pe cruce şi i s-a pus pe cap coroana de spini în locul celei regale a regelui din stirpea lui David. Pe cei mai mulţi oameni traumele mentale pe care le implantează în minţi frica, şi toate aspectele suferinţei şi întunericului, îi bîntuie toată viaţa. Deşi se spune despre „învingătorul morţii”, că a ajuns acolo la dreapta Tatălui, el priveşte cu detaşare întreaga panoramă a suferinţei umanităţii care a urmat după „înălţarea sa”.

  Să vedem acum fructele date de pomul sădit de Iisus pe pămînt. Ce a urmat? Războaie, măceluri împotriva evreilor şi ale altora, dezbinare veşnică printre cei care au urmat învăţătura lui Iisus, inchiziţie, arderea oamenilor pe rug, arderea cărţilor, obida oamenilor, cuceririle sîngereoase urmînd crucea însîngerată, care cînd era pumnal cînd cruce, şi multe alte „fructe” ale demonului „înălţat la cer”. Astfel de rezultate ale misiunii sale „salvatoare” ne sugerează că Iisus s-a dus direct în iad de unde nici că-i pasă ce se întîmplă pe pămînt deoarece sistemul introdus de el funcţionează din plin ca fruct al faptelor „mîntuirii” aduse oamenilor. Salvarea care se aştepta din partea unui trimis al lui Dumnezeu este nonexistentă, Iisus nu poate fi decît un trimis al diavolului care în loc de mîntuire a adus durerea.

  Cine sînt cei mai în măsură astăzi să evalueze misiunea „salvatoare” ale lui Iisus? Toţi cei care au avut tangenţă cu creştinismul! Salvatorul se dorea un personaj al salvării din durere nu cineva care aduce suferinţă prin sabia pe care cu adevărat a lăsat-o omenirii. Şi sîngele continuă să curgă şi astăzi şi va continua atîta timp cît oamenii venerează pe demonul care a adus suferinţă omenirii cu 2000 de ani înainte. Iată că în ciuda obiceiului diavolului de a minţi, totuşi de cîteva promisiuni s-a ţinut.

  Care este spectrul creştinismului astăzi în lume? Nici o altă religie nu are mai multe secte decît cea creştină. Existenţa sutelor de grupări creştine arată cu claritate că dezbinarea generată de Iisus încă de cînd era viu pe pămînt continuă astăzi cu aceeaşi forţă încît te întrebi cum de este posibil ca oamenii să interpreteze diferit ideile dintr-o carte care este destul de coezivă în conţinut, Biblia? Explicaţia nu poate fi decît că Biblia este o carte plină de contradicţii, atît Vechiul cît şi Noul Testament. Cel puţin Noul Testament este grosier privind salvarea oamenilor de la moarte de către cineva care nu s-a salvat pe sine însuşi. Oasele i-au putrezit de mult acolo în Orientul Apropiat. Evreii nu l-au acceptat pe Iisus deoarece nu era nimic în el să sugereze că-i poate salva, că-i poate elibera de sub jugul romanilor aşa cum se aştepta de la un rege din spiţa lui David.

  Cine a fost Iisus? Respingerea lui de către evrei în mod automat îl califică drept impostor şi amăgitor. Nimeni nu a făcut o evaluare mai justă asupra cine a fost Iisus decît poporul din care face parte şi în mijlocul căruia a trăit. Şi ei l-au categorisit drept amăgitor. Învăţăturile ieftine şi stupide ale lui Iisus au mai mult marca răului decît cea a binelui. Omul Iisus este un caz demonic a cărui misiune „salvatoare” a supravieţuit prin conjunctura istoriei, prin frică pe care o împlîntă în minţile oamenilor aşa cum numai duhurile rele o fac, deghizînd răul într-un ambalaj pe care scrie fericire şi salvare. Dezbinarea adusă de „fiul lui Dumnezeu” continuă să ne macine sufletele şi să ne despartă inimile cu sabia pe care a promis-o. Şi asta avem astăzi: fiul despărţit de tatăl său, fiica de mama sa, aşa cum se arată în Matei, 10, 34-35. Creştinismul este un cult demonic, cea mai mare minciună care a putut vreodată exista în omenire: venerarea unui demon ca „fiu al lui Dumnezeu”. Iisus este cel care a înlesnit înmulţirea duhurilor necurate îngăduindu-le să iasă din oameni şi să revină apoi cu alte duhuri şi mai rele ca ele (Luca, 11, 26). Pe această bază de idei demonismul creştinismului originar nu poate fi contestat.

  Vă veţi întreaba cum se explică atîtea frumuseţi văzute în biserici şi catedrale? Există realmente creaţii minunate care glorifică amintirea narativă a celui care a fost Iisus. Răspunsul este că aceste minunăţii sînt rodul idealului minţii omeneşti, nu cel al învăţăturilor lui Iisus. Creştinismul este o religie parazitară a sufletelor care se întinde oriunde poate să ajungă cu teroarea fricii. Oamenii au creat cu mare elan frumuseţi în biserici şi catedrale pentru a contracara urîciunea creştinismului originar al lui Iisus, idealizînd aspectele durerii, portretizînd un Iisus cu faţa blîndă şi resemnat în faţa morţii, postura victimei care induce milă în cei care o privesc.

  Dar cînd este să evaluăm obiectiv consecinţele acestor aberaţii doctrinare gunoiul creştinismului iese la suprafaţă în felul de a se comporta al oamenilor, în modul lor de existenţă, în violenţa şi răutatea socială a unor creştini, deoarece Iisus le-a promis că orice li se poate ierta afară de blasfemia împotriva Duhului Sfînt (Matei, 12, 31). Oamenii sinceri aflaţi printre creştini sînt doar victime credule care resemnaţi şi depăşiţi de înţelegerea reală a demonismului lui Iisus nici nu ştiu practic în mîna cui se află. Pioşi în viaţă, aceşti oameni aspirînd la Dumnezeul adevărat s-au rugat cu devotament lui Iisus. După moarte vor avea surpriza să ajungă în iad unde îi întîmpină Iisus şi le urează bun sosit.

  Ce spune istoria despre rolul creştinismului? Puterea politică de-a lungul timpului a înţeles cu realism marele potenţial de manipulare a oamenilor oferit de creştinism, care a fost folosit astfel de toate sistemele sociale inclusiv comunismul care iniţial l-a respins. Ulterior creştinismul a fost tolerat şi folosit în slujba noilor guvernanţi comunişti care, înclinaţi spre rău, exploatare şi minciună, s-au aliat cu cei de-o teapă cu ei, cei care îl slujeau de Diavol întocmai ca şi ei, dar folosind metodele demonului de pe crucea însîngerată, Iisus „salvatorul omenirii”.

  Despre cine a scris aceste rînduri nu este nevoie să vă întrebaţi cine este. Am îndrăznit să gîndesc şi să aştern aici cele aflate. Am scăpat de frica de Dumnezeu şi mă gîndesc la iubirea de Dumnezeu. Mă simt uşurat, nu mai port jugul crucii, nu mai sînt un întemniţat al lui Iisus. Privesc la minunile create de Dumnezeu, la cer, la soare şi mă gîndesc cum oamenii acestor vremuri mai pot crede că undeva în Orientul Apropiat, Dumnezeu şi-a trimis pe fiul său unic să „moară” pentru ca noi să avem viaţă veşnică. Dacă un astfel de Dumnezeu face experimente cu noi să afle că nu i-au reuşit. Dar dacă este mîna Diavolului întreaga decepţie a reuşit. Sînt milioane şi milioane de oameni care au asimilat patologia lui Iisus, un spirit al răului de care omenirea este influenţată în prezent în proporţii gigantice. Aceasta ne duce la pieirea anticipată în viziunea apocaliptică din Noul Testament. „Salvatorul” ne învaţă cum să ne tîrîm, cum să purtăm greutatea crucii însîngerate după exemplul lui şi cum să murim, în loc de a ne arăta cum să trăim fericiţi în viaţă, aşa cum un adevărat fiu de Dumnezeu ar face-o. Iisus ne-a adus încet şi sigur la marginea prăpastiei de anihilare a omenirii. Atît cei care au asimilat duhurile necurate, aduse de către Iisus şi de cei care l-au urmat şi îl urmează, cît şi mulţimea oamenilor de bună credinţă în Dumnezeu, care nu au fost încă atinşi de aceste duhuri necurate, hrănesc în creştinism macabrul salvarii oferite de un om mort pe o cruce. Dumnezeule adevărat, unde să Te găsim?

  bebe

  11 octombrie, 2009 at 04:00

 12. mah bebe, da’ tu la ce faci prozelitism?

  Anonim

  13 octombrie, 2009 at 17:44

 13. Il iubesc pe Isus, il respect pentru ca-i inteleg conceptia, daca ar renaste acum dupa mii de ani si-ar vedea visul implinit :) cine sunt eu sa vb asa ? eu sunt femeia care poarta tricou ca nu vreau sa imi arat decolteul, sunt curva care ia banii barbatilor ca sa isi creasca copilul pe care un alt barbat la parasit ca nu era pregatit sa fie tata :) sunt femeia care se trezeste dimineatza si isi fumeaza tigara la o cafea ascultand o muzica buna, sunt femeia care are dreptul sa spuna NU :)il respect pe OMUL care chiar daca a dat un „film” omenirii de atunci a schimbat conceptia, ma bucur ca nu trebuie sa traiesc cu frica de a nu fi violata pe o masa festiva a razboinicilor printre sticlele de vin si ciolanele de porc in cinstea unei victorii sau arsa pe rug pentru ca sunt o vrajitoare :) el a schimbat istoria atunci, vorbiti si criticati dar nu puteti schimba nimic :) si daca nu va place ce scriu pe aici o sa-mi dati replici elevate si taioase ca sa va simtiti mai bine, hmm nu ma supar :)

  Donatella Tina

  30 iulie, 2010 at 07:09

 14. Muie la iehovisti, mormoni si atei!

  Adi

  4 septembrie, 2010 at 18:08

 15. Problema moaştelor în România

  De la Revoluţia din decembrie 1989 încoace, în România se manifestă un fenomen unic în lume: ţara importă moaşte. Este paradoxal că activitatea este complet necenzurată. Cu alte cuvinte nu se ştie public cu certitudine cine sunt acei oameni mumificaţi. Tabuul religios împiedică cercetări obiective asupra persoanelor mumificate declarate sfinte. Mărturia celor care aduc astfel de corpuri, sau bucăţi din ele, în România este îndeajuns ca justificare în sistemul de legi.

  Ne întrebăm pe bună dreptate de ce, cei care renunţă la moaşte în favoarea aşezămintelor religioase ortodoxe din România, fac aceasta? La ce preţ monetar sunt procurate aceste achiziţii? Tranzacţiile rămân secrete, credinciosul creştin ortodox neavând acces decât la pupatul moaştelor. În prezent în România s-au acumulat sute de moaşte, revista Lumea credinţei, anunţă cu mândrie că iar au sosit moaşte de pe undeva din lume, vestea dorind să fie o bucurie pentru creştinul ortodox.

  De ce renunţă alţii la moaşte în favoarea românilor ortodocşi? Este o întrebare care surprinde pe oricine nu numai pe credinciosul creştin ortodox. Oare acei oameni nu mai au nevoie de puterea sfântă a moaştelor? Sau au constat că nu sunt deloc sfinte? Sau poate că la un preţ bun pot renunţa, astfel că moaştele intră şi ele în circuitul comercial ca orice bun de consum (sigur că aici nu este vorba de a le consuma, ci de a servi ca produse care îl aduc pe cel care le pupă mai aproape de mântuire).

  Aceste nedumeriri nasc câteva ipoteze plauzibile:
  1. Dându-şi seama ca bate un nou vânt al raţiunii, proprietarii moaştelor vor să scape de ele realizând grotescul şi sminteala venerării unor cadavre. I-au găsit pe românii ortodocşi singurii care să le accepte.
  2. Proprietarii moaştelor vor dobândi beneficii băneşti care îi satisfac, astfel că renunţă la moaşte din dorinţa de profit.
  3. Proprietarii moaştelor ştiu că mai devreme sau mai târziu pot fi implicaţi juridic privind provenienţa moaştelor. Analizele forensice pot dovedi falsul corpului mumificat. Mai mult, experţii pot descoperi că acel corp de „sfânt” de fapt a aparţinut unui om ucis undeva, neavând astfel nimic din sfinţenia ce i se atribuie, ci fiind un rezultat al crimei cuiva.
  4. Moaştele sunt folosite pentru a transporta droguri, scăpând de controlul vamal deoarece trec drept obiecte de cult.
  5. Criminalii vor să scape de acele cadavre care pot fi dovada că au comis crime. România, ca ţară predominant ortodoxă, prin regimul de cult al moaştelor, reprezintă protecţia cea mai sigură ca acele crime să nu fie descoperite.

  Raţiunea ne îndemnă să credem că motivaţia altruistă de a renunţa la moaşte sfinte nu poate exista atîta timp cât proprietarii lor mai cred în puterile moaştelor. Moaştele sunt nepreţuite pentru cel care crede în beneficiile lor de a-l apropia pe om de viaţa veşnică promisă de Iisus. În plus, prin venerarea lor, moaştele sunt o sursă sigură de venituri încasate de la cei care le pupă. Nu rămâne decăt să credem că beneficiile de a renunţa la moaşte, spre a le exporta României, întrec pe cele de a le păstra.

  Vremea nu este departe când statul român va lua măsuri ca moaştele aşezămintelor ortodoxe să fie cercetate forensic şi astfel să se afle vechimea acelor cadavre mumificate şi poate chiar identitatea acelor oameni morţi. Mitul inviolabilităţii moaştelor se va spulbera odată cu primele cercetări în această direcţie. România a ajuns în prezent un dumping, locul unde se aduc mumiile „sfinte” ca bătaie de joc făcută acestui popor credul în „păstorii” lor ortodocşi. Românilor ortodocşi li se oferă cu neruşinare grotescul şi sminteala venerării moaştelor, a cadavrele mumificate ale unor oameni spre „mântuirea” sufletelor lor. Nu poate fi un exemplu mai relevant de descompunere religioasă a unui crez care se hrăneşte spiritual din morbidul moaştelor.

  o voce

  27 octombrie, 2010 at 03:17

 16. ATEO-comunismul a apărut ca un marş împotriva lui Dumnezeu şi a Bisericii.
  Lupta împotriva lui Dumnezeu, manifestată prin distrugerea efectivă a lăcaşurilor de cult şi prin lichidarea preoţilor şi a tuturor celor care le vor ţine partea a fost unul din punctele capitale ale planului ATEO-comunist.
  Intr-una din scrisorile sale, Lenin mărturisea că „însăşi ideea de Dumnezeu este o reacţiune”, iar soluţia împotriva unor astfel de reacţionari propusă de marele conducător a fost lichidarea fizică.
  Una din urmările revoluţiei ATEO-bolşevice din octombrie 1917 a fost dezlănţuirea în Rusia, şi ulterior în ţările-satelit, a unei oribile prigoane anticreştine : asasinarea sau trimiterea în gulag a preoţilor, a călugărilor şi a maicilor din mănăstiri, transformarea bisericilor în depozite de cereale şi în grajduri, interdicţii privind oficierea sfintei liturghii şi a celorlalte taine creştine.
  Inainte de „revoluţia” ATEO-bosevica -1917, in Rusia existau aproximativ 54.000 de parohii şi peste 150 de episcopi .
  Prin anul 1939 mai existau mai puţin de 100 de parohii în funcţiune, doar patru episcopi şi 4 arhierei-vicari, care au continuat să-şi deşfăşoare activităţile religioase în clandestinitate.
  La sfârşitul anilor ’30, ca instituţie, Biserica Ortodoxă din URSS se afla în pragul lichidării: baza sa materială, structura organizatorică şi activitatea „Sfântului Sinod” erau la acea dată aproape inexistente, dispăruse posibilitatea pregătirii de noi preoţi, în timp ce mulţi clerici şi credincioşi erau arestaţi şi deportaţi sau executaţi, iar numărul lăcaşurilor bisericeşti scădea continuu.
  Arestările clericilor, episcopilor şi măsurile represive luate contra Bisericii s-au intensificat mai ales prin1935, în perioada 1937-1939 a fost nimicit aproape tot corpul episcopal al Bisericii Ortodoxe Ruse.

  In infernul ATEO-bolsevic au fost exterminaţi 25% din populaţia prinsă ostatică, adică circa 50 de milioane de fiinţe umane.
  Dintre aceştia 200.000 au fost preoţii ruşi care propăvăduiau dragos­tea între semeni.

  mihailandrei

  9 noiembrie, 2010 at 13:21


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: